EEN GENEREUS STADSFESTIVAL

VOOR EEN GEWELDIG ONZEKERE TOEKOMST.

Nu er in deze tijden steeds minder mogelijk lijkt, bundelen zes Gentse cultuurhuizen de krachten voor een uniek stadsfestival: NO(W)WORRIES. We stellen een ambitieus én genereus programma samen, met nieuw werk van opwindende makers en projecten die de huidige gemoedstoestand uitdagen. Op die manier geeft NO(W)WORRIES alternatieven voor de knoeiboel waarin we beland zijn. Verwacht engagement, een gevoel van samenwerking en nieuwe perspectieven op een geweldig onzekere toekomst.

NO(W)WORRIES presenteert kersvers podiumwerk van o.a. Simon Allemeersch, Luanda Casella, Jozefien Mombaerts, Kim Noble, Mohamed Toukabri, Bryana Fritz, die nieuwe narratieven en een andere blik op onze nieuwe wereld bieden.

Verschillende projecten vinden plaats buiten de black box. Ze nemen de publieke ruimte in en zoeken naar verschillende formats. Kubra Khademi palmt, in samenwerking met vluchtelingen, de straten van Gent in. David Weber-Krebs en Sarah Vanhee presenteren publicaties die ons dwingen naar de toekomst te kijken en het heden in vraag te stellen. Julian Hetzel vraagt bij de ingang van zijn parcours ons blinde vertrouwen. Anna Boghiguian opent een nieuwe expo waarin ze de condition humaine observeert, in werken die tegelijk poëtisch en politiek zijn. Maar ontdek vooral zelf verder het genereuze programma.

Tijdens Nightshift - een initiatief van Gouvernement en artistieke collectieven OperaBallet Vlaanderen, Decoratelier Jozef Wouters, Leaving / Living Dakota, Mama’s Open Mic, House of Lux, Zuidpark, Bebe Books en La S Grand Atelier - nodigen we een diverse mix van artiesten uit. Nightshift vindt plaats in meerlagige, veilige en experimentele ruimte, in het doolhof van het Gentse operagebouw.

Gastvrijheid staat centraal bij NO(W)WORRIES. Laten we er dus samen een festival van maken waar we leren hoe we opnieuw samen kunnen komen in een meer veilige en warme omgeving. Samen met jou, de artiesten, de partners en de ploeg maken we van NO(W)WORRIES een plek waar ruimte is voor hoop, geluk, inspiratie en woede.

NO(W)WORRIES is een samenwerking tussen CAMPO, KOPERGIETERY, Kunstencentrum Vooruit, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen en S.M.A.K.. 

OP ZOEK

NAAR EEN ANDERE TOEKOMST

©2020 by  NO(W)WORRIES. Proudly created with Wix.com